Corona

(update 29 september 2020)

Op dit moment is onze praktijk regulier geopend. Wel zijn de omstandigheden in onze praktijk anders dan wat je gewend bent.
Wij vragen je daarom om dit bericht geheel te lezen.

Onze praktijk is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep. Daarnaast volgen al onze medewerkers een hygiëneprotocol om besmettingsrisico’s te beperken. Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. 

Ben je bij ons onder behandeling geweest voor de coronatijd en zijn de behandelingen tijdelijk gestopt, dan neemt uw behandelend therapeut in de komende periode contact met je op. Indien dit onverhoopt niet mocht gebeuren willen wij je vragen om contact op te nemen met de praktijk.

Indien je bij ons op de praktijk komt voor een behandeling vragen wij je om samen met ons onderstaande hygiëne- en gedragsregels in acht te nemen:

veilig naar de fysiotherapeut

Algemende gedragsregels voor toegang tot de praktijk

- Kom niet in de praktijk wanneer u of een van uw gezinsleden symptomen heeft van COVID-19 (zoals keelpijn of neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts)
- Kom niet in de praktijk wanneer u in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied bent geweest.
- Meld u aan via de intercom (zonder afspraak wordt u niet toegelaten tot de praktijk)
- Kom niet eerder naar binnen dan 5 min. voor uw afspraak
- Reinig bij binnenkomst uw handen
- Houd 1,5 meter afstand
- Wacht op de aangegeven locatie in de praktijk (per therapeut is er een stoel om te wachten aangegeven).
- Volg de instructies van onze medewerkers op

Gedragsregels in de praktijk

- Houd 1,5 meter afstand
- Geef geen handen, hoest in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
- Neem een (hoes)laken en 2 grote handdoeken mee wanneer u behandeld wordt op een behandelbank (in deze periode kunnen wij helaas geen handdoeken en lakens beschikbaar stellen)
- Er zijn geen tijdschriften in de praktijk beschikbaar. Wilt u iets lezen, neem dit zelf s.v.p. mee.
- Folders in de praktijk zijn om mee te nemen. Niet ter inzage.

Gedragsregels in de oefenzaal

- Neem uw eigen grote handdoek mee voor oefenen in de zaal
- Reinig ieder apparaat/toestel/matje of ander materiaal direct na gebruik
- Kleedruimten en douches zijn afgesloten
- Neem een eigen drinkfles mee

Videoconsult

Indien u of iemand in uw gezin COVID klachten heeft dan zullen wij de behandelingen invullen via een telefonisch- of videoconsult. Alleen in strikte noodzaak en op verwijzing van een arts kan een behandeling bij u aan huis plaatsvinden. Wij zullen u dan informeren over hoe wij ons zelf beschermen.

Uiteraard kan een videoconsult ook plaatsvinden i.c.m. uw reguliere behandeling en wanneer u geen coronaklachten heeft.
Instructies voor het videoconusult zijn terug te vinden in de mail met de bevestiging van uw afspraak.

Medische Fitness

Vanaf 1 juli zijn onze pilates- en medische fitnessgroepen weer hervat. De groepsgroote is aangepast naar maximaal 5 personen. Toegang tot deze lessen is alleen op afspraak mogelijk.
Wilt u toch nog liever thuis sporten? Op ons YouTube-kanaal staan online workouts en pilates lessen.

We houden u op de hoogte.
Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Samen doen we er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Team Fysio Attent

Fysiotherapie Fysio Attent Dongen HKZ-gecertificeerd

Op 6 juli 2014 heeft Fysio Attent de externe HKZ-audit van certificeringsinstantie KIWA met succes en zonder tekortkomingen doorlopen. 4 augustus hebben wij het HKZ-certificaat ook daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen.

HKZ keurmerk

HKZ (harmonisatie kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector) - ISO9001 is het onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor de zorgsector. Het HKZ model stelt het primaire proces, het zorgproces, centraal. Het maakt zichtbaar dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, patiënten/consumenten en de overheid worden gesteld.

Als gecertificeerde fysiotherapiepraktijk heeft Fysio Attent de bedrijfsvoering zodanig georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren.

 Fysiotherapie-Fysio-Attent-Dongen-HKZ-gecertificeerd

Fysio Attent heeft middels de audit aantoonbaar gemaakt dat:

 • u binnen 48 uur een afspraak heeft;
 • de patiënt met zijn klacht centraal staat;
 • de resultaten van de behandeling tijdens de behandelperiode worden besproken;
 • de patiënten tevreden zijn over de geleverde zorg en begeleiding;
 • er voortdurend wordt gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van de behandelmogelijkheden en de dienstverlening.

Contact

Wilt u meer weten over Fysio Attent en wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op of bel ons op 0162-315420.

HKZ-certificaat-Fysiotherapie-Fysio-Attent-Dongen-2014

Hoe gezond ben ik?

Iedereen weet dat een actieve en gezonde leefstijl van groot belang is voor een goede gezondheid. Maar hoe gezond bent u nou eigenlijk?
Om daar achter te komen verwijzen wij u graag naar een aantal testjes. Zo krijgt u op een eenvoudige en leuke manier inzicht in uw eigen gezondheid!

Test jezelf

 • Stresstest
  Iedereen krijgt dagelijks te maken met stress. Stress kan gezond maar ook ongezond zijn. Test u zelf, hoe stressgevoelig bent u? En wat kunt u zelf doen tegen stress?
 • BMI-meter
  De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht.
 • Hoe gezond eet ik?
  Kijk kritisch naar wat je nu eet.
 • Beweegtest
  Beweegt u voldoende?
 • Diabetes Risicotest
  De Diabetes Risicotest geeft antwoord op de vraag of u een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes (suikerziekte).
  Diabetes is een chronische ziekte die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van uw leven. Daarom is het belangrijk de ziekte voor te zijn!

Hoe-gezond-ben-ik

Heeft u vragen over de uitslagen van uw testen?

Neem dan contact met ons op: 0162-315420 of via het contactformulier.

Mijn kind heeft klachten aan de arm, nek of schouders

Veel computer gebruik lijdt bij kinderen tot overbelasting van de armen, nek of schouders (KANS)

Wat is KANS?

KANS, vroeger ook wel RSI (Repetitive Strain Injury) genoemd, is de verzamelnaam voor klachten aan armen, nek of schouders door overbelasting. Deze aandoening ontstaat door repeterende (herhalende), kleine bewegingen die de spieren irriteren en een verkeerde of verkrampte werkhouding. Dit kan ontstekingen van de spieren geven of zenuwen beknellen.

KANS komt hoofdzakelijk voor bij volwassenen, toch is het belangrijk om ook alert te zijn op KANS bij kinderen. Hoewel kinderen een soepeler lichaam hebben en sneller herstellen dan volwassenen, kunnen ook zij dit soort klachten ervaren.

De klachten die KANS met zich mee brengt, beginnen over het algemeen in kleine lichaamsgebieden, zoals de pols, vingers en elleboog, maar worden vervolgens vaak steeds erger. De symptomen beginnen met pijn die meestal snel wegtrekt. Later kan deze pijn echter veel dagelijkse handelingen onmogelijk maken.

Wat is de oorzaak van KANS bij kinderen?

Kinderen doen tegenwoordig veel dingen die KANS kunnen uitlokken. Zo kunnen zij uren doorbrengen achter het internet of de spelcomputer, maken ze via de computer ook werkstukken voor school en zijn ze vaak de hele dag door bezig met allerlei soorten socialmedia en spelletjes op de smartphone of tablet.

Wat is de oorzaak van KANS bij kinderen

Wat kun je doen om KANS / RSI te voorkomen?

 • Laat uw kind niet te lang computeren. Experts op dit gebied adviseren maximaal vijftig minuten per dag. Dit is inclusief de tijd dat uw kind op school de computer gebruikt.
 • Let op de houding van uw kind. Kijk ook of zijn of haar schouders wel ontspannen zijn bij het gebruik van de computer, tablet of smartphone.
 • Koop een muis die speciaal is ontworpen voor kinderhanden.
 • Zorg dat de computer en het bureau niet alleen voor ú op de ideale hoogte staan. De hoogte moet eenvoudig aan te passen zijn aan de lengte van uw kind.
 • Zorg dat uw kind veel buiten speelt of sport.

Heeft u klachten in de arm, nek of schouder?

Neem dan contact met ons op.
Wij geven o.a. adviezen over een goede (werk)houding en helpen u of uw kind met oefeningen om de klachten te reduceren en te voorkomen.


Bron: ANP

Hoe zit het met fysiotherapie en het eigen risico?

 Fysiotherapeutische behandelingen die vanuit aanvullende verzekering worden vergoed, vallen niet onder het verplichte Eigen Risico!

Sinds 2008 is er een verplicht Eigen Risico in de basisverzekering ingevoerd voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Het verplichte eigen risico bedraagt voor dit jaar (2018) €385.
Boven op dit verplicht eigen risico kunt u (tegen betaling van een lagere nominale premie) kiezen voor een aanvullend eigen risico. Alleen mensen die dit hebben gekozen bij het afsluiten van een zorgverzekering moeten dit vrijwillige Eigen Risico betalen zodra ze zorgkosten declareren.

Fysiotherapeutische behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed, vallen niet onder het verplichte Eigen Risico.
Per verzekeringsjaar is er een Eigen Risico. Dit betaalt u wanneer u daadwerkelijk gebruik maakt van de zorgverzekering. Kosten voor de huisarts, verloskundigezorg, kraamzorg, gratis bevolkingsonderzoeken en zorg die vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt vergoed, vallen niet onder het Eigen Risico.

fysio-attent-1839

De vergoeding van fysiotherapie uit de basisverzekering is beperkt. Alleen verzekerden met een aandoening die op de 'chronischelijst' staat, krijgen vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Zij moeten de eerste 20 behandelingen uit de Aanvullende Verzekering betalen of deze kosten voor eigen rekening nemen. De verplichting om de eerste 20 behandelingen zelf te betalen is eenmalig en komt niet elk jaar terug. Uitzondering hierop zijn de aandoeningen waarvan de behandeling in de tijd beperkt is (jaar, half jaar of drie maanden (zie voor deze aandoeningen de link op onze site).

Voor verzekerden jonger dan 18 jaar geldt eveneens de chronische lijst, maar zij hoeven de eerste 20 zittingen niet zelf te betalen.
Daarnaast hebben jongeren recht op de vergoeding van 9 behandelingen (en eventueel 9 extra als behandeling niet voldoende helpt) vanuit de basisverzekering. Dit geldt per indicatie.

Heeft u vragen over de vergoedingen van uw klachten?

Neem dan contact met ons op.

 

Waar moet ik op letten bij het sporten met warm weer?

Tips‬ voor het (buiten) ‪‎sporten‬ met ‪‎warm‬ weer:

 • Draag lichtgekleurde, loszittende ‪‎kleding‬ die verdamping van zweet mogelijk maakt;
 • Gebruik beschermende zonnecrème;
 • Drink‬ voldoende water, zowel voor, tijdens en na de inspanning. Drink zelfs wanneer je nog geen dorst hebt. Dorst treedt nl. pas op als je al (te) veel vocht hebt verloren;
 • Sport‬ in een lager tempo, met een mindere omvang, dan je gewend bent;
 • Plan trainingen het liefst in de ochtend of avond, vermijd inspanning tijdens de warmste uren van de dag (12.00 - 16.00 uur);
 • Train op bosgrond of gras, dit is aanzienlijk koeler dan op asfalt

Sporten met warm weer

Heeft u toch klachten gekregen na het sporten tijdens het warme weer?

Zoek een koele ruimte op, neem rust en drink niet te koud water (of sportdrank).
Indien de klachten niet snel zakken, neem dan contact op met uw huisarts.

Sportblessure opgelopen?

Wij kunnen u adviseren of verder helpen/behandelen.
U kunt onze fysiotherapeuten bereiken op 0162-315420 of via het contactformulier.

FA website A slices 04