Corona

(update 4 mei 2020)

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent.

Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Onze praktijk is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep. Daarnaast volgen al onze medewerkers een hygiëneprotocol om besmettingsrisico’s te beperken. Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. 

Ben je reeds bij ons onder behandeling en zijn de behandelingen tijdelijk gestopt, dan neemt uw behandelend therapeut in de komende periode contact met je op. Indien dit onverhoopt niet mocht gebeuren willen wij je vragen om contact op te nemen met de praktijk.

Voor het hervatten van de behandeling of voor het starten van behandelingen volgen wij de richtlijnen van onze beroepsgroep. Middels een stroomschema en triagevragen bepalen wij de noodzaak en de wijze van behandelen. De therapeut beoordeelt zelf, telefonisch of online, de noodzaak en actualiteit van een paramedische hulpvraag en zal de aanpak met jou bespreken.

Indien je bij ons op de praktijk komt voor een behandeling vragen wij je om samen met ons onderstaande hygiëne- en gedragsregels in acht te nemen:

veilig naar de fysiotherapeut

Algemende gedragsregels voor toegang tot de praktijk

- Kom niet in de praktijk wanneer u of een van uw gezinsleden symptomen heeft van COVID-19 (zoals keelpijn of neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts)
- Meld u aan via de intercom (zonder afspraak wordt u niet toegelaten tot de praktijk)
- Kom niet eerder naar binnen dan 5 min. voor uw afspraak
- Reinig bij binnenkomst uw handen
- Houd 1,5 meter afstand
- Wacht op de aangegeven locatie in de praktijk (per therapeut is er een stoel om te wachten aangegeven).
- Volg de instructies van onze medewerkers op

Gedragsregels in de praktijk

- Houd 1,5 meter afstand
- Geef geen handen, hoest in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
- Neem een (hoes)laken en 2 grote handdoeken mee wanneer u behandeld wordt op een behandelbank (in deze periode kunnen wij helaas geen handdoeken en lakens beschikbaar stellen)
- Er zijn geen tijdschriften in de praktijk beschikbaar. Wilt u iets lezen, neem dit zelf s.v.p. mee.
- Folders in de praktijk zijn om mee te nemen. Niet ter inzage.
- Beperk het toiletgebruik tot een minimum

Gedragsregels in de oefenzaal

- Maximaal 3 patiënten gelijktijdig in de zaal
- Neem uw eigen grote handdoek mee voor oefenen in de zaal
- Reinig ieder apparaat/toestel/matje of ander materiaal direct na gebruik
- Kleedruimten en douches zijn afgesloten
- Neem een eigen drinkfles mee

 Videoconsult

Op dit moment vinden de meeste afspraken plaats via een videoconsult. 
Instructies hiervoor zijn terug te vinden in de mail met de bevestiging van uw afspraak.
Indien u geen middelen heeft voor een videoconsult dan is een telefonisch consult mogelijk.

Medische Fitness

De eerder genomen maatregelen zijn nog steeds van kracht. Dit betekent dat de medische fitness en pilates niet doorgaat.
Hiervoor hebben we een oplossing. Op ons YouTube-kanaal staan online workouts en pilates lessen.

We houden u op de hoogte.
Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Samen doen we er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Team Fysio Attent

FA website A slices 04